Dziś jest Sobota, 19 Października 2019r.     imieniny: Michaliny, Michała, Piotra

JADŁOSPIS    21 października - 25 października

PONIEDZIAŁEK  21.10

Minestrone

(skład: woda; wywar warzywny; por; marchew; seler; pietruszka; ratatui: bakłażan, cukinia,pomidory ; koncentrat pomidorowy:  koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól, mąka pszenna; masło; sól; pieprz; makaron: mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka)

Ziemniaki

(ziemniaki; koper; sól)

Kotlet schabowy

(skład: schab; bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; jajka ;sól ;pieprz; ;olej)

Surówka z buraczków i kapusty kiszonej

(skład: buraki; cebula; kapusta kiszona; cukier; sól; ocet)

Sok

(skład: woda; skondensowany sok  „Purena”)

WTOREK 22.10 

Zupa ziemniaczana

(skład: woda; wywar warzywny; ziemniaki; por;  mąka pszenna; marchew; seler; masło; sól; pieprz)

Forszmak drobiowy

(skład: piersi kurze; parówki; ogórek konserwowy; peperonata ; koncentrat pomidorowy:  koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól ;  mąka pszenna; sól, olej rzepakowy ; pieprz; czosnek ;papryka; )

Kompot

(skład: woda; jabłka; cukier)

Pieczywo pszenne i żytnie

Bułka grahamka

(skład: chleb pszenny Oliwski : naturalny zakwas, mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, sól, woda ;

chleb żytni :naturalny zakwas, mąka żytnia, sól; bułka grahamka: naturalny zakwas, mąka pszenna, mąka graham, drożdże, sól)

ŚRODA 23.10

Barszcz biały

(skład: woda; wywar warzywny; żur; ziemniaki; por; marchew; seler; pietruszka; masło; sól; pieprz; jogurt)

Ziemniaki

(woda; ziemniaki; koper; sól)

Mielony z ryżem i sosem pomidorowym

(skład: łopatka wieprzowa; ryż; ; koncentrat pomidorowy: koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól, mąka pszenna woda; sól; pieprz; czosnek; mąka pszenna )

Kapusta świeża zasmażana

(skład: kapusta; woda; sól; masło; mąka pszenna)

Kompot jabłkowy

(woda; jabłka; cukier)

Pieczywo pszenne i żytnie

(chleb pszenny Oliwski : naturalny zakwas, mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, sól, woda ;

chleb żytni :naturalny zakwas, mąka żytnia, sól)

CZWARTEK 24.10

Zupa fasolowa z ziemniakami

(skład :woda; wywar warzywny; fasola Jaś ; ziemniaki; por; marchew; seler; masło; sól; pieprz

mąka pszenna; majeranek)

Ryż z jagodami i jogurtem

(skład: woda; ryż; sól; jagody;  jogurt ;kwasek cytrynowy; cukier)

Herbata

(skład: woda/herbata/cukier)

Pieczywo pszenne i żytnie

(chleb pszenny Oliwski : naturalny zakwas, mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, sól, woda ;

chleb żytni :naturalny zakwas, mąka żytnia, sól)

Kompot

(woda; śliwki ;cukier)                        

PIĄTEK 25.10

Zupa owocowa z makaronem

(skład:woda; makaron: mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka mieszanka kompotowa; jabłka; śliwki; wiśnie; woda; cukier; kisiel)     

Ziemniaki

(skład: woda; ziemniaki; koper; sól)

Kotlet rybny

(skład: kostka z mintaja; bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; jajka ; cebula; sól ;pieprz; mieszanka ziół do ryb)

Surówka z kiszonej kapusty

(skład: kapusta kiszona ;marchew: cebula)

Herbata

(skład: woda/herbata/cukier)


SMACZNEGO!

Jadłospis może ulec zmianie

Back to top